Tehnologia de preparare a usturoiului negru.
Usturoiul negru a aparut recent pe piata, din dorinta de a elimina gustul puternic si mirosul neplacut, fara a diminua sau a piarde in vreun fel, proprietatile sale terapeutice. Pentru a obtine usturoiul negru, se macereaza usturoiul alb printr-un proces 100% natural. Dureaza aproximativ 45 de zile, timp în care este expus la conditii optime de umiditate și temperatura constanta, dupa o reteta traditionala straveche.

Rezultatele sunt uimitoare!

Mirosul si gustul intepator dispare, structura lui devine cremoasa iar gustul  sau este delicios și rafinat. In timpul  procesului  de transformare al  usturoiului alb în  usturoi negru, au loc  numeroase reactii biochimice. Cand este pus la fermentat acesta produce melanoidin, o substanta de culoare inchisa, care este responsabila pentru culoarea neagra a usturoiului si care are beneficii exceptionale pentru sanatate.

Usturoiul negru a fost introdus pe pietele internationale în urma cu aproximativ cinci ani de către coreeni, usturoiul negru a ajuns foarte popular atât în  tot extremul orient, cat si în Occident după importarea lui.

Beneficii demonstrate si recunoscute ale usturoiului negru.

Puternic antioxidant !
Antioxidantii sunt substante ce au rolul de a reduce efectele toxice ale radicalilor liberi care afecteaza sistemul imunitar. Slabirea sistemului imunitar duce la  imbolnaviri de inima, plamani, creier, probleme de cancer si imbatranire prematura.

Usturoiul negru are o cantitate de antioxidanti de 5 ori mai mare decat a usturoiului alb obisnuit. In plus, din cei 20 de aminoacizi naturali ce intra în compozitia proteinelor, usturoiul negru contine un numar de 18, printre care si cei 8 esentiali, adica cei care nu pot fi produsi de organismul uman si trebuie adusi din exterior, prin alimentație.

Previne cancerul !
Usturoiul este cea mai studiata planta, fiind obiectul de studiu în  preventia  cancerului, in  multe universitati si laboratoare din întreaga lume.

Conform studiului realizat de “The European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition “( EPIC), o instituție ce investighează relația dintre dietă si cancer , consumul de usturoi este asociat cu un risc  scăzut de a avea cancer de stomac, esofag, pancreas și sân. Usturoiul este calificat ca fiind cea mai eficient în prevenția cancerului, dintre cele 48 de alimente studiate în cadrul studiului.

O cercetare de lungă durată realizată in cadrul Iowa Women's Health Study pe un eşantion de 41,837 de femei, cu vârste cuprinse intre 55 si 69 de ani, demonstrează scăderea riscului de cancer de colon prin consumul ridicat de usturoi.

Sanatos pentru inima !
Usturoiul negru  este denumit și alimentul  inimii și al sistemului circulator. Favorizează circulația optimă a sângelui, combate rigidizarea arterelor, previne bolile cardiovasculare și cerebrovasculare, subțiază sângele și are rol vasodilatator. Usturoiul negru asigura protectie impotriva imbatrânirii vaselor. De aceea este recomandat hipertensivilor si persoanelor cu colesterolul peste limitele normale.

Stimulează si sustine sistemul imunitar !
Sistemul imunitar este responsabil de apărarea împotriva agenților patogeni ce pot afecta sănătatea organismului. Vitaminele C, B6, mineralele seleniu și mangan pe care le conține usturoiul negru sunt esențiale pentru  buna funcționare a sistemului imunitar.uternic antiviral si antimicrobian.

Este cel mai puternic antiviral după algele albastre !
Usturoiul negru este considerat un tratament natural excelent pentru tuse și răceală.
Consumul lui regulat reduce riscul de infectii respiratorii superioare.
Usturoiul negru ajuta organismul să lupte cu infecţiile din corp !
Conţinutul de alicină din usturoi genereaza efecte antimicrobiene, antibiotice si antimicotice.
Usturoiul negru are o concentraţie mai mare la 100 de grame de S-alicisteină, un derivat de aminoacid care ajută la reducerea colesterolului şi reduce riscul apariţiei unor tipuri de cancer.

Favorizeaza digestia !
Usturoiul negru activează  digestia și îmbunatateste functiile organelor digestive. Poate fi asociat mancărurilor mai grase, favorizând digestia acestora. Un consum regulat îmbunătățește digestia persoanelor care suferă de afecțiuni ale vezicii biliare.